Za “tragickou” formu Venturi v New Yorku můžou potíže s brzdami

Venturi podalo během velkého finále v ulicích Brooklynu velmi slabý výkon, když ani v jednom závodě jeho jezdci nebodovali. Felipe Massa dokončil v sobotu na 16. místě a v neděli o pozici lépe, zatímco Edoardo Mortara byl na tom ještě hůře, tomu patřila až 19., resp. 20. pozice.

Byť se brazilskému závodníkovi v prvním závodě start povedl a v průběhu se z 21. místa probojoval až na osmou příčku, tak v posledním kole v kolidoval s Jeanem-Ericem Vergnem.

Nedařilo se mu ani v nedělní kvalifikaci, ve které při svém pokusu o rychlé kolo v páté zatáčce probrzdil. “Bylo to velmi náročné,” zkonstatoval Massa, jehož slova cituje Motorsport.com. “Včera (v sobotu) jsem v kvalifikaci chyboval a startoval z chvostu. Ale v závodě jsem je stíhal a předjížděl a do posledního kola jsem měl dobrou rychlost. A pak se to (kolize s Vergnem) stalo. Bylo by to skvělé, když jsem z startoval ze 20. místa a dojel osmý.

A dnes jsem autu upřímně celý den nerozuměl. V kvalifikaci jsem zablokoval kola způsobem, jakým bych to nečekal, a jel rovně. V závodě jsem měl celou dobu ten samý problém. Při každém pokusu, co jsem se snažil najít rychlost, jsem kola zablokoval a jel rovně.

Šestkrát jsem téměř naboural a neměl jsem auto, se kterým bych se mohl pokusit bojovat a získat pozice. Bylo to strašné. Přesně nechápu některé problémy s brzdami, které jsme měli.

Ani druhému pilotovi monacké stáje Edoardovi Mortarovi auto nefungovalo podle představ a víkendem se protrápil. “Je to závod, na který budeme chtít zapomenout. Musíme zanalyzovat, co se přesně po safety caru Edovi stalo,” rekapituluje šéfka týmu Susie Wolffová. “Měl problém s brzdami a Filipe měl také po celý závod masivní potíže s brzdami. Je to neuspokojivé zakončení sezony. Nicméně na to rychle zapomeneme, neboť nyní naše soustředění směřuje k šesté sezoně.”