Hyundai využije letos pro ETCR pět slavných závodníků

Hyundai Motorsport odhalil svou jezdeckou sestavu pro FIA ETCR.

Pět jezdců, včetně loňského kandidáta na titul Jeana-Karla Vernaye, bude závodit s Hyundaiem Veloster N ETCR v sérii sedmi závodů – která začala loni pod názvem PURE ETCR a nyní poprvé přebírá status Světového poháru FIA.

Francouze doplní další světové superhvězdy Norbert Michelisz a Mikel Azcona na plný úvazek, zatímco Nicky Catsburg a Kevin Ceccon se podělí o poslední místo.

Vernay byl jednou z hvězd závodů elektrických cestovních vozů v roce 2021 a vedl Hyundai k doublu při závěrečném podniku sezony na domácí půdě v Pau-Arnos, aby si upevnil místo na druhém místě celkově.

Španěl Azcona, který během zimy přestoupil do Hyundai z CUPRY, byl v průběžném pořadí jen o jedno místo za Vernayem a byl jediným jezdcem, který v loňském roce získal více než jedno vítězství.

K projektu se připojili noví inženýři, kteří pracovali na Velosteru N ETCR, jenž ze své plně elektrické pohonné jednotky ETCR produkuje špičkový výkon 500 kW.

FIA ETCR je první celosvětově elektrická série cestovních vozů, ve které se hraje o světový titul. Výrobci mezi sebou soutěží pomocí nejvýkonnějších cestovních vozů, jaké kdy byly vyrobeny; monstra s maximálním výkonem 500 kW (670 k) bojují na kombinaci ikonických závodních tratí a inovativních pouličních okruhů v četných krátkých ostrých bitevních závodech o nejvyšší cenu.

„Jako tým se můžeme s hrdostí ohlížet na naše úspěchy v PURE ETCR s Hyundai Veloster N ETCR. Nastavili jsme však vysoké standardy pro všechny naše projekty a víme, že je stále možné dosáhnout většího výkonu a chceme to ukázat na FIA ETCR v roce 2022.

Od posledního kola ve Francii v loňském roce náš tým tvrdě pracoval na nalezení maximálního výkonu z vozu připraveného na novou sezonu. Posílili jsme další zkušený tým inženýrů oddaných tomuto projektu, když směřujeme k prvním závodům v roce 2022.

Posílili jsme naši sestavu jezdců pro letošní sezonu o jezdce se zkušenostmi v ETCR a soutěžích, stejně jako o obrovský sortiment. jiných závodních seriálů. Jejich příspěvek během předsezonního testování byl zásadní, protože pracujeme na vývoji vozu připraveného na nový soutěžní rok.

Výsledky z tréninku, který jsme již absolvovali, jsou velmi pozitivní a do prvního soutěžního víkendu nás ještě čeká více. Když se postavíme před brány na úvodní závod sezony, víme, že budeme co nejlépe připraveni,” řekl Julian Moncet, zástupce šéfa týmu Hyundai Motorsport.