Koncept Tata Sierra EV představuje kompaktní dobrodružné SUV

Tata Motors na výstavě India Auto Expo 2023 v Novém Dillí odhalila Sierra EV, koncept elektrického SUV připraveného k výrobě.

Hlavní značka Tata Group, která zahrnuje také značky Jaguar a Land Rover, má velké plány na elektrifikaci prostřednictvím své dceřiné společnosti Tata Passenger Electric Mobility.

Zavázala se uvést v Indii do roku 2027 10 elektromobilů v různých produktových segmentech a karosářských stylech, včetně stávajících Nexon EV, Tigor EV a Tiago EV, které se začnou dodávat tento měsíc. Tento nový koncept SUV Sierra EV je ukázkou dalšího nadcházejícího modelu EV od společnosti Tata, který má být uveden na trh v roce 2025.

Tata Sierra EV, mnohem vylepšená verze stejnojmenného konceptu představeného na výstavě India Auto Expo 2020, vypadá téměř připravena k výrobě. Vozidlo je kompaktních rozměrů, ale údajně nabízí prostorný interiér a prostorný zavazadlový prostor.

Z hlediska stylu zaujme dobrodružný vzhled SUV s dobře vyváženými proporcemi, vysokou světlou výškou, vzpřímenou a plochou kapotou, svalnatými nárazníky s kluznými plechy a také černým obložením kolem podběhů kol, prahů a nárazníků.

Designéři zachovali identitu Sierry EV tím, že zatemnili C a D sloupky, i když místo posuvných zadních dveří původního konceptu zvolili tradiční dveře vzadu.

Mezi designové prvky exteriéru patří také elegantní světlomety propojené osvětleným LED páskem, které se vzadu zrcadlí podobným nastavením pro zadní světla.

Uvnitř se Tata Sierra EV Concept zaměřuje na téma vrstveného horizontálního designu s moderní palubní deskou s centrální dotykovou obrazovkou, digitálním sdruženým přístrojem, multifunkčním volantem s osvětleným logem ve středu.

Vzadu je Sierra EV vybavena lounge sedadly, o kterých se říká, že nabízí více prostoru než vozidlo z vyššího segmentu, aniž by byla ohrožena užitná hodnota. Zadní sedadla mají dokonce funkci sklápění ve stylu business class.

Podle Autocar India bude produkční verze SUV Sierra EV uvedena na trh někdy v roce 2025.