Virgin představil nové lakování, jezdecká sestava se nemění

V pátek ráno Envision Virign Racing odhalil nový monopost pro nacházející sezonu 2019/20. Lakování zůstává stejné jako v minulém ročníku. Ve videoklipu zveřejněném na Twitteru kromě nového monopostu potvrdili rovněž jezdeckou sestavu, která se nemění – nadále budou barvy týmu reprezentovat Robin Frijns a Sam Bird.

Klíčem k úspěchu je kontinuita

“Formule E se stala nejkonkurenceschopnějším šampionátem na světě – díky novým týmům, které se přidají k loňským soupeřům. Klíčem pro náš tým je kontinuita,” uvedl šéf stáje Sylvain Filippi, který tím obhajuje rozhodnutí ponechat si Frijnse s Birdem. “Díky tomu, že si ponecháme naši silnou jezdeckou sestavu, se můžeme zcela soustředit na nadcházející sezonu a naplno využít naše znalosti a zkušenosti.”

V páté sezoně Virgin skončil na třetím místě, přičemž na mistrovský Techeetah ztratil pouhých 31 bodů.

Sam Bird je již stálicí týmu, neboť jeho overal obléká od samého zrodu formule E. “Na šestou sezonu se těším. Minulý rok jsme ukázali, že naše zkušenosti ve formuli E jsou naši silnou stránkou. Na třetí pozici můžeme stavět a dále na to tlačit. Je skvělé, že Robin bude s týmem druhou sezonu a myslím, že v našich overalech vypadáme celkem dobře.”

Obrázek

Také Nizozemec je z prodloužení kontraktu nadšený. “Je úžasné, že mohu s Virginem vstoupit do druhé sezony ve formuli E,” raduje se Frijns, jenž poukazuje na to, že pátá sezona byla pro všechny jezdce kvůli autům druhé generace ve znamení seznamování se s nimi. “Jsem zvědavý na to, co nový rok přinese. Díky vítězství v New Yorku jsme zakončili sezonu na vrcholu Toto momentum si chceme udržet..”