Virgin po restartu sezony s oběma vozy na bodech

Solidní restart zaznamenala stáj Virgin, která si dojela ve druhém z šesti eprix na bývalém letišti Tempelhof pro dvojnásobnou porci bodů, čímž se posunula v Poháru konstruktérů na páté místo a šlape na paty čtvrtému Mercedesu, na nějž ztrácí 13 bodů.

Ačkoliv první závod nevyšel zcela podle představ, když Robin Frijns po kolizi s Maximilianem Günterem musel odstoupit, tak druhý vůz pilotovaný Samem Birdem obsadil třetí místo, tak čtvrtek měl závod již mnohem lepší průběh – opět bojovali o pódium, nakonec z toho však bylo čtvrté a šesté místo.

“Konzistentnost je ve formuli E klíčová a my jsme dokázali získat slušnou porci bodů pro tým – pro následující čtyři závody je zatím ve hře všechno a myslím si, že máme dobrou šanci bojovat v čele. Tým odvedl v posledních dnech tvrdou práci a s pouhým dnem mezi double headery je to rozhodně náročné, ale zabereme, abychom zase podali dobrý výkon,” je odhodlaný Bird, jenž skončil šestý.

Frins dojel do cíle těsně pod stupni vítězů, přesto je se svým výkonem spokojený:  “Souboj s Di Grassim byl těžký, ale byla zábava závodit s ním na hraně. Myslím si, že je pro mě konečný výsledek dobrý. Dovézt body a příliš neriskovat při cestě na pódium bylo rozhodně dobrým rozhodnutím a těším se znovu na sobotu na klasický okruh na Tempelhofu.”

Nicméně piloti britské stáje nejspíše na boj o titul příliš nepomýšlí, neboť v průběžném pořadí figurují na pátém, resp. 14. místě. Zatímco pátý Bird má na lídra tabulky da Costu ztrátu 73 bodů, Frijns doposud nasbíral “pouhých” 22 bodů.

Šéf týmu Sylvian Filippy je s výkonem svých svěřenců nadmíru spokojený. Podle něj je boj o titul stále otevřený. Zároveň vyzdvihuje Birdovu skvělou jízdu “zejména na konci závodu, když dojížděl první tři”.