Renault ukázal odvážný koncept elektromobilu Mégane eVision

Renault představil Mégane eVision, koncept vozu, který ukazuje nejen budoucí hatchback Megane, ale celou jeho řadu EV a další v alianci Renault/Nissan/Mitsubishi. Design vychází z konceptu Renault Morphoz spolu s několika narážkami z Ariyi od společnosti Nissan a využívá platformu CMF-EV, která byla poprvé představena u modelu Ariya.

Mégane eVision je hlavně ukázkou budoucího hatchbacku Renault Mégane EV, soupeře VW ID.3, který se začne vyrábět v roce 2021.

„Vůz vypadá velmi futuristicky, ale je to 95 procent toho, jak bude sériový vůz vypadat,“ řekl Generální ředitel Renaultu Luca de Meo.

Mégane je zjevně jen začátek, protože De Meo dodal, že „má přijít zcela nová generace inovovaných elektromobilů“ založených na platformě CMF-EV.

S větší Ariyou jsou hlavními charakteristikami koncepčního vozu malý motor, speciální ráfky do stran a velký prostor pro cestující. Umožňují to „tenké“ baterie, které jsou vysoké pouze 11 cm, což umožňuje aerodynamický a sportovní vzhled. Baterie jsou také zabudovány do struktury EV, takže pomáhají absorbovat nárazy při boční srážce.

Koncept má 60 kWh baterii, která se nabíjí až na 130 kW, což je mnohem rychleji než současná řada Renault Zoe. Koncept motorových produktů má výkon 215 koní, což je zrychlení z 0 na 100 km/h za 8,0 sekundy.