Honda, Cruise a GM se dohodli na spolupráci při vývoji autonomních vozidel

Honda oznámila, že bude spolupracovat s Cruise a General Motors na  vozidlech pro podnikání v oblasti služeb autonomní mobility vozidel (MaaS) v Japonsku, na základě rozvojových a obchodních dohod podepsaných v říjnu 2018.

Cruise pošle první ze svých testovacích vozidel s vlastním řízením do Japonska a zahájí vývoj pro testování tento rok. Dále si společnost Honda klade za cíl zahájit podnikání v oblasti MaaS pomocí vozidla Cruise Origin, vozidla těchto tří společností se společně vyvíjejí výhradně pro podniky poskytující služby autonomní mobility vozidel. Honda Mobility Solutions Co., Ltd., založená v únoru 2020, bude provozovatelem takového podnikání MaaS v Japonsku.

„Tato spolupráce se společností Cruise umožní vytvoření nové hodnoty pro mobilitu a každodenní život lidí, o kterou se snažíme v rámci Vize společnosti Honda 2030 sloužit lidem po celém světě s radostí rozšiřovat jejich životní potenciál. Prostřednictvím aktivní spolupráce s partnery, kteří sdílejí stejné zájmy a touhy, Společnost Honda bude i nadále urychlovat realizaci našeho podnikání s MaaS v oblasti autonomních vozidel v Japonsku,” říká Takahiro Hachigo, prezident a zástupce ředitele Hondy.