Volkswagen pracuje na autonomních vozidlech, představit by se měla dodávka

Volkswagen Užitkové vozy (VWCV) prosazuje vývoj a implementaci autonomního řízení. „Potvrzením dozorčí rady skupiny pro náš program výzkumu a vývoje Autonomous Driving nastavujeme směr pro budoucnost mobility. Autonomní, elektrická jízda významně přispěje k městské mobilitě a bezpečnosti silničního provozu. Naše vozidla jsou logickou první volbou pro použití těchto systémů, “vysvětluje Carsten Intra, generální ředitel společnosti Volkswagen Užitkové vozy.

V současnosti se ve společnosti Volkswagen Užitkové vozy připravuje zavedení automatických systémů pro dopravní využití v roce 2025. Christian Senger, ředitel pro autonomní řízení: „Letos poprvé provádíme polní zkoušky v Německu, ve kterých bude ve verzi budoucího ID použit systém automatického řízení od společnosti Argo AI. BUZZ od Volkswagen Commercial Vozidla. Cílem je vyvinout koncepci volání a spojování podobnou tomu, co dnes nabízí MOIA. V polovině tohoto desetiletí budou mít naši zákazníci příležitost být ve vybraných městech přepraveni autonomními vozidly do svého cíle.“

V rámci spolupráce společnosti Ford Motor Company a Volkswagen Commercial Vehicles investovaly rovnoměrně do společnosti Argo AI, která se specializuje na softwarové platformy pro autonomní řízení. Cílem je důsledný a rychlý vývoj a používání autonomních systémů.

Kromě počáteční investice ve výši jedné miliardy amerických dolarů přinesl Volkswagen do Argo AI také svou dceřinou společnost AID (Autonomous Intelligent Driving). Vzhledem k tomu, že rozpočet na rozpočet pro autonomní řízení nyní potvrzuje dozorčí rada, činí VWCV další významný krok směrem k budoucnosti autonomní mobility.

Značka užitkových vozidel je zodpovědná za vývoj plně autonomních systémů a jejich komerční využití v městských oblastech. Společnost VWCV bude vyvíjet a vyrábět speciální vozidla (SPV), jako jsou robo-taxi a dodávky. Kromě investic do Argo AI skupina investuje miliardy také do projektů společnosti Car. Softwarová organizace, která vyvíjí souběžně a nezávisle na Argo AI asistované a automatizované funkce řízení až do úrovně 4 pro soukromý sektor mobility všech automobilů Volkswagen.

Společnost Volkswagen Commercial Vehicles vyvíjí vozidla, ve kterých bude použit samojízdný systém (SDS) společnosti Argo. Jsou založeny na plně elektrickém ID.BUZZ, který bude mít světovou premiéru příští rok. Vývoj již běží na plné obrátky, aby nejen ikonický Bulli elektrifikoval, ale také jej přeměnil na průkopnické autonomní vozidlo s SDS.