Formule E aktualizovala kalendář: Finále opět v Berlíně, přibyl závod v Puable

Ve čtvrtek zveřejnilo mistrovství světa elektrických monopostů finální podobu kalendáře probíhající sezony. Velké finále se opět odehraje v hlavním městě našich západních sousedů, Berlíně. Závody v Chile a Maroku musely být zrušeny, náhradou bude Puabla.

Již několik týdnů se hovořilo o tom, že dojde v kalendáři ke změnám kvůli restrikcím jednotlivých zemí, které jsou zavedené v boji proti přetrvávající pandemii koronaviru. Proto musela být zrušena ePrix Marrákeše, která byla naplánovaná na 22. května. Rovněž se nepojede ani v Santiagu.

Jedno místo však bude obsazeno. Závodit se totiž bude poprvé v Puable. Trať v Mexiku, kde se vozy formule E proháněly od roku 2016, je momentálně využívaná jako nemocnice pro pacienty nakažené nemocí COVID-19.

V Puable se bude opět závodit dva dny, a to 19. a 20. června. Potvrzen byl i návrat ePrix v USA v ulicích Brooklynu. Ta se odehraje na konci července. Sezona se uzavře opět srpnovým podnikem na bývalém letišti Tempelhof v Berlíně. Všechny nové termíny jsou tedy naplánované jako double headery.

V hlavním městě Německa se budou loučit s šampionátem dvě domácí automobilky BMW a Audi.

ZávodMěstoDatum
1.Diriyyah (Saúdská Arábie)26. února
2.Diriyyah (Saúdská Arábie)27. února
3.Řím (Itálie)10. dubna
4.Řím (Itálie)11. dubna
5.Valencie (Španělsko)24. dubna
6.Valencie (Španělsko)25. dubna
7.Monako (Monako)8. května
8. Puabla (Mexiko)19. června
9.Puabla (Mexiko)20. června
10.New York (USA)10. července
11.New York (USA)11. července
12.Londýn (Velká Británie)24. července
13. Londýn (Velká Británie)25. července
14.Berlín (Německo)14. srpna
15.Berlín (Německo)15. srpna

Odvolané závody v Chile, Číně a Jižní Koree by měly být součástí kalendáře pro nadcházející ročník. Rovněž vedení šampionátu doufá, že již budou moci na trať také fanoušci.

“Je to obrovský pokrok, že jsme dneska mohli představit plnohodnotný kalendář pro tuto sezonu. Ještě nikdy jsme neuspořádali v jednom roce více závodů. Chtěli jsme udělat kalendář, který bude dynamický a budou jej moci sledovat lidi na celém světě,” uvedl Alberto Longo.