Tesla Semi jde konečně do výroby

Elektrický nákladní vůz Tesla Semi může být nakonec nabízen se dvěma možnostmi dojezdu a je nabízen jako nákladově efektivní alternativa pro potřeby přepravy na dlouhé vzdálenosti.

Po četných zpožděních v časových osách se může elektrický nákladní automobil Tesla Semi konečně dostat na výrobní linky. Nedávno se v amerických médiích objevilo, že elektrický nákladní automobil Tesla se blíží výrobní fázi v závodě Tesla v Nevadě, a přestože stále neexistuje pevná časová osa, kdy by dodávky začaly, mohlo by to samo o sobě představovat zlomový okamžik v odvětví nákladní dopravy.

Nákladní vůz třídy 8 s nosností přes 32 000 kilogramů může být Tesla Semi nakonec nabízen se dvěma možnostmi dojezdu – 480 km a 800 km.

Electrek nyní uvádí, že výrobní linka hnací nápravy je připravena a že generální montážní linka je ve své finální testovací fázi, než umožní skutečnou výrobu. Existuje řada důvodů, proč by výroba Tesla Semi a případné spuštění mohly být základním kamenem v automobilovém světě.

Pokud elektrický nákladní vůz podpoří svá tvrzení, může to být možnost volby pro dálkovou přepravu a zároveň výrazně snížit provozní náklady oproti nákladním vozidlům na naftu nebo benzín (benzín). Kromě zjevné výhody šetrnosti k životnímu prostředí by mohla mít Tesla Semi také působivé skladovací a tažné kapacity. Není tedy divu, že některé z největších společností na světě již potvrdily, že se těší na uvedení jednotek Tesla Semi do své flotily. Na seznamu jsou mimo jiné společnosti PepsiCo, Walmart, distributor potravin Sysco a DHL.