Audi Skysphere je vizualizací budoucnosti silničního provozu

Audi odhalilo prvního člena nové rodiny koncepčních vozidel, velkolepý roadster s názvem Audi Skysphere, což je dvoudveřový kabriolet na elektrický pohon, který předvádí design značky zítřka.

Těžištěm Audi Skysphere je jeho interiér, který nabízí nejen interaktivní prostor, ale také přináší autonomní řízení v digitálním ekosystému. Audi Skysphere, navržený pro velkolepé cestování a sportovní zážitky, využívá variabilní rozvor, což v zásadě znamená, že může upravit svou délku o 250 mm v závislosti na režimu pohonu a současně upravit světlou výšku o 10 mm

Přední část Audi Skysphere, přestože již neslouží jako mřížka chladiče, se vyznačuje typickým jednoduchým rámem značky a trojrozměrně navrženým osvětleným znakem se čtyřmi kroužky. Celý jeden rám a také přilehlé povrchy na bocích jsou navrženy s bílými LED prvky, jak funkčními efekty, tak pohyblivými uvítacími sekvencemi při otevírání a zavírání vozidla.

Jediným stisknutím tlačítka lze elektrický roadster dlouhý 4 940 mm řídit buď ve „sportovním“ režimu se zmenšeným rozvorem, nebo se může rozhodnout, že se bude řidit ve verzi 5 190 mm GT s autonomním režimem.

Volant a pedály se v této oblasti přesouvají do neviditelné oblasti, zatímco Skysphere pomocí senzorového systému automaticky sleduje silnici a provoz. Elektromotor umístěný na poháněné zadní nápravě je zodpovědný za celkový výkon 465 kW a točivý moment 750 Nm. Koncept EV o hmotnosti 1 800 kg má hmotnost rozloženou kolem 60 procent na zadní nápravu, což mu umožňuje zrychlit z 0 na 100 km / h za pouhé 4 sekundy. Očekává se, že kapacita baterie bude více než 80 kWh, což vozu v režimu GT zajistí dojezd více než 500 km podle standardu WLTP.