Susie Wolff opouští pozici ředitelky Venturi

Wolff nastoupila do Venturiho v červenci 2018 jako šéfka týmu, než se stala generálním ředitelem na konci roku 2021, když její původní pozici převzal bývalý pilot F1 Jerome D’Ambrosio.

Její první podpis do Venturi byl součástí tříletého plánu na zvýšení profilu týmu a konkurenceschopnosti v šampionátu čistě elektrických monopostů.

Jako generální ředitelka dohlížela na dosud nejúspěšnější Venturiho sezónu ve FE, přičemž tento outfit skončil na druhém místě v šampionátu týmů a na třetím místě v žebříčku jezdců Edoarda Mortary.

Začátkem tohoto roku slavný italský výrobce automobilů Maserati oznámil partnerství se společností Venturi na dodávkách pohonných jednotek pro sezónu 2022-2023.

V úterý večer po finále sezóny 2021/2022 FE v Jižní Koreji se Wolffová vydala na sociální média, aby oznámila svůj odchod z týmu.

„Jak se nejúspěšnější sezóna v historii Venturi FE chýlí ke konci, končí i moje osobní cesta s týmem a Formulí E. Odcházím s nesmírnou hrdostí na pevné základy, které jsme společně vybudovali, protože tým začíná novou kapitolu s Maserati.

Když jsem nastoupila do Venturi FE, mým cílem bylo vybudovat tým, který nebyl úspěšný jen na trati, ale stál za větším cílem.

Závodní rodina, která oslavuje rozmanitost a prosazuje inkluzivitu. I když tato cesta stále pokračuje, jsem tak hrdý na pokrok, kterého jsme dosáhli. Před čtyřmi lety jsem ještě netušila, jak velké výzvy jako tým budeme čelit.

Byly to tyto těžké okamžiky, které definovaly odolnost, víru a důvěru, kterou jsme v sobě vybudovali: přejít od závodění vzadu k důslednému boji o vítězství a tituly.

Děkuji Gildovi Pastorovi za vaši vizi a důvěru v tým. Také Alejandrobvi Agagovi a všem ve Formuli E za čtyři skvělé závodní sezóny.”