Audi chce „rychle a nebyrokraticky vyvinout průkopnický elektromobil”

Audi oznámilo spuštění nového projektu s názvem „Artemis“, které se chystá vyvinout „efektivní elektrické auto“ s příchodem na trh do roku 2024.

Iniciativu Artemis zahájil nový generální ředitel automobilky Markus Duesmann s cílem „rychle a nebyrokraticky vyvinout průkopnický model pro Audi“. Ve společnosti Audi, stejně jako v mnoha jiných zavedených automobilkách, trvá výroba nového modelu ve výrobě mimořádně dlouhou dobu. I když to není neobvyklé, tak momentálně to způsobuje problémy, jelikož uprostřed elektrické revoluce, musí Audi soutěžit s Teslou a dalšími společnostmi, které fungují s rychlejšími postupy.

Audi e-tron Sportback přichází na český trh

„Značky koncernu Volkswagen představují vynikající technologie a mají potenciál pro mnohem více. Se 75 plánovanými elektrickými modely do roku 2029 současná elektrická iniciativa ve skupině Volkswagen přirozeně spojuje všechny naše kapacity. Zjevnou otázkou bylo, jak bychom mohli implementovat další high-tech cíle, aniž by to ohrozilo situaci stávajících projektů a současně abychom využili nové příležitosti na trzích,” řekl Duesmann.

Nový generální ředitel uvedl, že projektu Artemis bude „dána velká míra svobody“. I když má skupina fungovat globálně, základní centrum vývoje bude nadále probíhat v továrně Audi v německém Ingolstadtu.